AMOUR INCONDITIONNEL POUR TOUJOURS!

ДОПИРНИТЕ ТОЧКИ МЕЖДУ

КОНСУЛТАНТСКАТА ДЕЙНОСТ ВЪВ FLP

И ФИЛОСОФИЯТА НА БЕЗУСЛОВНАТА ЛЮБОВ

Иглика Величкова е като цвете, което озарява света с красотата си – това е мое чувство, родено от безусловната ми любов, и е мое преживяване. Но как се случва това преживяване? Дали съм провокирана от магията на тембъра на трепетливия ѝ глас? Или вълнението се поражда от нейната бляскава и разоръжаваща усмивка? А може би от очите, в които мисля, че откривам много нежност и топлина?…
Каква е същността на магията на безусловната любов в това изящно създание? И дали вълшебството идва от родителите ѝ? Често мисля за тях с възхищение, но те са моя мисъл, Иглика – също. Следователно чудесата, хората и всичко в Космоса са все мисловна функция на съзнанието.
Твърдението, че любовта у човека е чиста любов без никаква болка и не може да бъде любов само донякъде, а или е чувство тя, или осъзнаваното чувство е някакъв друг вид чувство, това вече се доказва чрез философската ми трилогия. Но за съжаление не пише в учебниците и научните трудове истината за любовта като определение и ясно понятие.
Сега пиша за любовта, но не като теория, нито ще правя биографично представяне на личността на Иглика Величкова. Дори ще използвам нейните думи за мое вдъхновение и като разсъждения за собствена наслада, тъй като никога не съм имала по-различни чувства към нея и знам, че така трябва да се чувствам с всеки човек, понеже всичко в личния ми свят зависи от състоянието на съзнанието ми.
Познавам Иглика от много години, работя с нея и мисля, че тя е огледало на всеки безусловно обичащ човек. Ще ѝ задам някои въпроси за любовта, а ще чуя това, което ще мисля, че възприемам, защото Иглика ще бъде моя мисловна представа, чрез която ще работи съзнанието ми, а съзнанието работи с мисловни представи за общуване със себе си или с другиго. Представя си съзнанието вечно мисловните си картини и сънува живота си – че му се случва нещо вълнуващо наяве, а точно това представлява вечността – постоянни чувствено-сетивни мисловни (тоест сънни) представи.Първият ми въпрос към Иглика е какво чувство изпитва тя към името на фирмата Forever Living Products. Ето нейния отговор и след него диалога ни по темата за връзката между компанията Forever с философията ми на безусловната любов.

Иглика Величкова:
Името на компанията Forever Living Products в началото ми звучеше красиво и хармонично. Сега вече го свързвам с любовта.

Kremena Ficheva:
Любовта сякаш винаги е едно сляпо и свободолюбиво чувство. Тя е или безусловна, или направо се видоизменя в нещо съвсем противоположно – в някакво егоистично чувство. Затова те питам как ЛЮБОВТА помага на първите стъпки в бизнеса?


Иглика Величкова:
За мен любовта е единственият начин да общувам и работя. Тя ми помага да сваля всички бариери към представите ми за Страх, Отхвърляне, Неприемане, с които се сблъскваме в срещите си с хората при работата с компанията.

Kremena Ficheva:
А дали това означава, че страхът от работата е страх от полагане на усилия? Питам, понеже от опит знам, че с безусловна любов не се чувства нито психическо напрежение, нито физическа умора, тъй като с любов всичко е приятни преживявания.


Иглика Величкова:
Това определено е така, а в нашата работа СТРАХЪТ по-често идва от отхвърляне на онова, което искаме да кажем (или имаме да дадем) на събеседника. Когато СТРАХЪТ да сме смели липсва и правим всичко с ЛЮБОВ, хората се доверяват и ни приемат безусловно. Така резултатите идват бързо и неусетно.
Обичам Forever заради силното усещане на доверие и на приемане, както и на подкрепа с много любов от страна на всеки един човек, който е свързан с компанията.
В началото ми казваха, че е различна фирма от останалите в бранша, а аз не разбирах в какво точно са различията, но вече ги виждам и ги усещам ясно, особено по време на големи събития, като това в Абу Даби, от което се прибрах сега. Толкова силно се усещаше там желанието на хората да сме заедно, като семейство с взаимно приемане един на друг, и имаше много любов (въпреки изникващите препятствия), защото любовта правеше всяко преживяване да е красиво! Фокусът на Глобалния лидерски екип беше върху това да ни помогне да бъдем щастливи заедно със семейства ни и да можем да предаваме нашата светлина и топлина напред на другите хора.

Kremena Ficheva:
Каза, че е нужна смелост, но смелостта не е необходима, когато се чувства любов, понеже чрез нея няма условности, а само безусловно приемане на всичко и всички. Много възвишено чувство е безусловната любов и е единствената истинска любов. Тя е безстрашно чувство, но не безразсъдно, а е осъзнато и поради това не ѝ е нужна смелостТрилогията ми е посветена на тази тема. Не всяко понятие можеш да осъзнаваш, когато го олицетворяваш. Смел е човекът, който мисли, че трябва да преодолява мъчения. Но не се притеснявай за изразяването си, а и никой човек не може постоянно да е само любов, щом е човек. Хората това още не го знаят като теория, тъй като не са чели книгата ми или, като я четат, се затрудняват да си представят описанията, защото имат съвсем друга култура на мисловни представи, а ти общуваш с тях и трябва да говориш разбираемо за тях.
И все пак защо според теб любовта към продуктите на Forever превръща трудностите в чудеса? Дали самите продукти могат да лекуват, ако човек се съмнява в тях?


Иглика Величкова:
И най-подходящият за нас продукт не би ни помогнал, ако имаме съмнения в действието му. Лекува чувството – любовта, която е вложена в продукта, отношението ни към него е най-важно.
За мен трудности няма. Има уроци и тяхното безусловно приемане, а желанието да ги научим – това прави чудеса!
Продуктите на Forever Living Products са един чудесен инструмент, с който си помагаме, за да повярваме по-лесно, че всичко е възможно, и да се почувстваме подкрепени и обичани.

Kremena Ficheva:
Бих подчертала тези твои изречения с дебела линия, защото са изключително основополагащи в книгите ми, в които се разкрива тайната на безусловната любов! Точно тук в моя блог за чудесата на безусловната любов е и твоето място, тъй като ти лично си избрала ЛЮБОВТА да е водачът в живота ти, а това те прави божествена (прости ми определението, понеже знам, че не обичаш хвалбите, но това наше кореспондиране тук и сега за мен е УРОК и аз искам да се вдъхновявам от реалността, защото в този миг ти си реалността на моето мислене).
Кажи ми как преодоляваш негативните си възприятия от реалността и как обидната дума, отправена към някое същество или продукт на Forever, те променя? Питам те, понеже принципно всеки миг е съществуващ, за да се трансформира той самият в нов миг, а затова от настоящото мисловно състояние на съзнанието зависи новата осъзната мисъл.


Иглика Величкова:
Човек изрича обидни думи, когато се чувства наранен. Никога не приемам лично изречените тежки думи… без значение към кого са отнесени! Не приемам обидата, а се опитвам да разбера болката на човека и да му помогна да я трансформира в друго чувство.

Kremena Ficheva:
Прекрасен отговор! Това е едната от тайните на чудесата на любовта! Харесва ми това, че правиш най-правилното – да осъзнаваш нечий проблем и да казваш как ти примерно би го трансформирала в позитивно възприятие. Да, във всеки проблем е скрито решението му и във всяко привидение на зло се крие идеята за спасението и възраждането в нов тип реалност. Все пак фирмата Forever (FLP) какъв вид лечение и щастие предлага на хората?


Иглика Величкова:
Много си права във всичко, което си написала по-горе. А този въпрос е един от най-хубавите.
Всеки, който се докосне до компанията Forever Living Products, обикновено я опознава чрез продуктите ѝ за здраве и специално чрез напитките от алое. Влюбва се в тях, защото вижда колко благотворно действат на нашето тяло. Но истинската трансформация се случва, когато видим и възможността за развитие и израстване с помощта на компанията и когато дадем шанс тя да заработи за нас. Забелязах това, докато тази промяна се случваше с мен. Ние имаме възможност да разкрием потенциала си за развитие и да го приложим, защото не сме сами, а се чувстваме подкрепяни и водени от хора, които вече са минали по този път и са успели да постигнат хармония и удовлетворение (което ни прави истински щастливи), и тогава здравето е просто резултат от начина, по който се чувстваме. За мен в това се крие усещането за истинско щастие и това ни трансформира и лекува най-ефективно!

Kremena Ficheva:
Как съчетаваш любовта си към професионалното си семейство с другата любов – към родителската фамилия и съпружеската, на които ти принадлежиш с безусловна отдаденост?


Иглика Величкова:
Не деля отношенията си с хората на фамилни и професионални. Това трудно се приема в дома ми. Повечето хора рязко разделят понятията, а на мен ми е трудно. Избрах тази професия до голяма степен заради близостта и по-сърдечните отношения, които се изграждат в нея. Когато основният принцип на компанията е „Печеля – печелиш“ и няма конкуренция, хората от екипа ни стават близки точно колкото и роднините ни, особено след споделени преживявания. Това обаче често предизвиква ревност в най-близките ни хора, когато те не са част от нашия екип. Старая се да отделям специално време за общи преживявания само за мен и съпруга ми и балансирам в общуването с най-близките.

Kremena Ficheva:
Балансирането се случва само чрез безусловна любов и затова се „пази равновесие“, тоест с ВЯРА се ражда това усещане, че успяваш да запазиш спокойствие и имаш успеха в сбъдването на желанията и мечтата ти.
А да не делиш хората на някакви си (въпреки че всъщност може да ти се иска да успяваш да ги делиш, обаче на душата ти да не ѝ се удава) – това означава, че ти влизаш в състояние на безусловна любов, уважаема Иглика Величкова, и вероятно сега нямаш тежки житейски уроци с огромни драми, които неизбежно преживява човек, когато е в драмата на зломислието си заради непоносимостите си или направо поради омраза към някои хора.
Работата във Forever е свързана с постоянни пътувания и със срещи с много хора. Мога да кажа, че има ежемесечни публични изяви, на които личното очарование и артистичното представяне на много продукти от прекрасната фирма имат важно значение за успеха! Какво мислиш, че е добре за вниманието на новите членове на Forever, които са стеснителни, тревожни, срамежливи и не обичат да бъдат наблюдавани?
Според моята философия на безусловната любов, която пиша вече 11 години (а тук в сайта ми се предлага първата ми книга „Теория на чудесата“ безплатно за онлайн четене или за слушане на аудио запис, или пък за закупуване на луксозен екземпляр или в по-удобен вариант), всичко възприемано от света е лична позитивна или негативна мисъл, тоест светът не е чужд на човека, а е личен мисловен свят, но когато човешкото съзнание е негативно, то ОТРИЧА много неща в реалността си и мрази много хора, които възприема насреща си, дори съзнанието може да мрази Аза си. И въпреки всевъзможните негативи в света все човешко си остава желанието за трупане на блага и приятели, човешко си е чувството на завист, както и конкуренцията, съревнованието, жаждата за успех или пък мечтата да се оцелява на всяка цена, както и да се живее вечно в живот, който е пълен само с прекрасни преживяванияВероятно много негативни и срамежливи хора мислят, че свенливостта им е от смирение и скромност, но в книгите ми се доказва защо това са всъщност последици от капризи, неодобрения от лична непоносимост и неприемане на всичко и всички, тоест от липса на безусловна любов, а любовта е всъщност прекрасен начин на личен живот!
Какво казваш на такива хора, които искат да успяват чрез Forever, но чувстват, че само ще загубят времето си, и мислят, че няма нужда да се слуша за всички нейни специфични тънкости?


Иглика Величкова:
Точно така е всичко, което си написала, Кременче. Включвайки се в компанията, почти никой не осъзнава тези детайли. Аз също не съм ги осъзнавала за себе си, а съм имала точно такива „качества“ и вътрешни конфликти в началото. Но с работата във Forever Living Products трансформацията се случва постепенно и неусетно чрез малки действия, с които, без да разберем, постепенно изчистваме тези наши вътрешни конфликти и неодобрения, защото се променяме, ние се развиваме чрез трудностите и ставаме все по-креативни.
Когато някой на подсъзнателно ниво усети, че ние – представителите на компанията, можем да му помогнем да намери решение, което в този момент търси, той започва да прави малките крачки под наше ръководство. Минава през много трудни ситуации (като това да заяви пред близките си хора с какъв вид бизнес започва да се занимава, рискувайки да бъде неразбран и неприет). Ако този човек успее да премине през това изпитание чрез любов и без да се откаже, той започва все по-малко да обръща внимание на това кой какво мисли за него и дали получава критика. Изгражда увереност бавно и постепенно, а стеснителността сама го напуска. Усещането му вече не е „не искам да притеснявам близките си хора да си мислят, че искам да им продавам продукти“, а е „има какво да дам на човека, с когото се срещам!
Рядко се опитвам да обяснявам тези детайли на новите хора в екипа. Разбирането им е трудно и не води до резултат. Търся начин да им помогна да вземат решение да действат и сами да усетят резултата от действията си с времето.

Kremena Ficheva:
Може би моите книги ще променят познанията на хората за света.


Иглика Величкова:
Дано, защото има хора, които искат първо да осъзнаят и разберат какво ще се случи, преди да направят първата крачка. Обикновено минава доста време, докато се припознаят в работата с нашата компания. Но когато това се случи, това са хората, на които най-много мога да разчитам в екипа и които са най-стабилни!
Не се съмнявам, че твоите книги могат да им помогнат по-бързо да разберат детайлите и да вземат решение да действат. И точно в това се крие вълшебството на случването на трансформацията – чрез малките действия.

Kremena Ficheva:
Като последен, но не и по важност, е въпросът ми какво представлява за теб КРИЗАТА (в най-общ план на думата) – икономическата криза, а тя е психическа: като усещане за фалиране, крах и разруха (дори усещане за умиране)… Възможно ли е с безусловната любов да се помисля и въобще да се преживяват загубата и смъртта като някаква адска истина, щом любовта е райско чувство? За мен всеки успех е и загуба на нещо, всяко раждане е начало на умиране, но пък всичко е във вечни настоящи трансформации и старото се обновява, защото всяко нещо (и целият живот) е като калейдоскоп.
Мисля, че кризи се преживяват, тъй като съзнанието е с двуполюсна чувственост, а не е само любовта в него, тоест човекът не може да е само любов, иначе би бил само една мисъл, понеже няма да има основание за някаква друга мисъл и така няма да търси спасение, а това е невъзможно. Как преодоляваш ти своите кризи? През мисленето минават представи за провали и изчезване на партньориКакво те спасява от негативните чувства и неприятните алтернативи? Въпросът ми е свързан с оцеляването на мечтите при мисловна представа за световен икономически срив в състояние на войни, стачки, размирици, озверяване на хората с постоянното им оплакване и изливане на омразата им.


Иглика Величкова:
В живота на всички ни има най-различни кризисни ситуации и огромни препятствия. Моето вярване е, че имаме нужда от тях, за да израстваме и да се развиваме. От нашата нагласа, от вярванията ни, от действията ни и приемането на ситуацията зависи това – колко бързо ще преодоляваме изпитанията си и как ще се трансформираме. Когато вярваме, че всяка затворена врата отваря нова и след като паднем, можем да поемем подадена за спасение ръка или някаква опора, чрез която да се изправим и продължим напред, тогава ние излизаме бързо и лесно от всяка трудност. Продължаваме пътя си към следващата криза (или следващото препятствие), за да научим следващия си урок.
Трудно е всичко да приемаме с безусловна любов и да нямаме очаквания. Когато имаме очаквания и те не се оправдават, идват кризите. Но можем да се учим да приемаме всеки резултат, без да се разочароваме.

Kremena Ficheva:
Веднага ще акцентирам върху думите ти, за да допълня в унисон, че ЗА ДА МОЖЕ СПОКОЙНО ДА СЕ ПРИЕМА ВСЕКИ РЕЗУЛТАТ БЕЗ РАЗОЧАРОВАНИЕ, НЕОБХОДИМО Е ФИЛОСОФСКО МИСЛЕНЕ, ИЗХОЖДАЩО ОТ ЧУВСТВО ЗА БЕЗУСЛОВНА ЛЮБОВ КЪМ ВСЯКО НЕЩО В СВЕТА, ПОМИСЛЕНО В НАСТОЯЩИЯ МИГ! Само с тази единствена истинска любов се приема всеки резултат (всеки факт) без едва сдържано търпение, а направо с истинско смирение, породено от липса на разочарование! Но как да станеш толкова наивен, че чак доверчив? И не е ли опасно за всички? Не, когато имаш знания и постепенни умения. Книгите ми помагат, защото обясняват не само за обидите, а и за света какво представлява. Тези познания носят основателна вяра в чудесата на любовта, които ще бъдат възприемани с всеки следващ миг на истинска любов. Да, много трудно постижимо чувство е безусловната любов и е невъзможно да бъде постоянно чувство у човека, но затова пък е единственото божествено спасяващо, обновяващо, прераждащо или възкресяващо чувство, и причинява здраве, успехи и чудеса без никакъв негативизъм и без никакви болки, за разлика от борбеността, която причинява ада на воюването и травмите, и кошмарите, и алчността, и вечното неудовлетворение от живота.


Иглика Величкова:  
Моето вярване е, че има решение и изход от всяка ситуация, и затова не спирам да ги търся. Да правим добрини, да имаме вдъхновяващи мечти, които да превръщаме в своя цел, да имаме любопитство да учим нови неща, да изживяваме пълноценно и осъзнато миговете тук и сега, да се харесваме, да бъдем постоянни и да общуваме пълноценно – това са нещата, към които се стремя с помощта на ЛЮБОВТА, която винаги ме води. ДА ТВОРИМ СВЕТА С ДОБРО!

Иглика Руменова Величкова е сеньор мениджър в FLP (Forever Living Products).

Iglika Velichkova, ph. R. Nacheva

Автор на статията в Moduday към Блога за чудесата на безусловната любов: Kremena Ficheva,
24 май 2022 година

Partager la publication: