за МодуДей

Защо и как направих системата МодуДей?

Всяко начало е важно.

В началото на деня е мястото на МодуДей.

Защо често се отказват хората от спорт и танци, когато стигнат преломен момент на натоварване? Защото са забравили за началото. Правилната изходна, отправна точка е един от най-важните фактори за успех. Всекидневното връщане към началото те изстрелва със сигурност на следващите нива, а в същото време си стъпил на здравите си основи.

МодуДей не е точно загрявка преди тренировка, а осъзнато, търпеливо и последователно изследване на състоянието на тялото. В повторенията на упражненията по естествен начин се задълбочава и развива всяко едно движение при всеки следващ оборот, без това да причинява физически и психически дискомфорт. Изглежда външно, че работите бавно, но това е твърде заблуждаващо, защото напредвате в дълбочина. Именно дълбочината на способностите е вашето гориво и предпоставка за успешен старт.

Системата се появи, защото се опитвах да намеря начин да продължа да тренирам след много стари травми и много страхове от нови неприятни изненади, които може да ме сполетят. Виждам много хора, изглеждащи доста зле след преустановяване на спортна дейност или професионално танцуване. Телата им са забравили всички успехи, а психиката им е запомнила неистовите натоварвания до краен предел. Разбирам защо мислят, че не биха успели да възвърнат предишната си добра физическа форма, преминавайки през всички изпитания отново. Семейни и служебни грижи ограничават часовете за отдих и спорт, а развлеченията в свободното време често се състоят само в слушане и гледане на електронни медии.

Един ден реших да проверя, дали само с удоволствие и упоритост може да се постигне добър ефект, какъвто достигат някои спортуващи хора, които казват:

„Без болка няма напредък.” Започнах да систематизирам тренировките си. Поставих си два месеца срок, през който с упорит труд и дисциплина успях да постигна чудесни резултати. На 19-ти октомври 2011 година окончателно бе завършена и наименувана системата МодуДей. Последва двугодишен изпитателен срок на работа с хора от различни възрасти и с различни физически данни. Всички, от 7 до 70 годишна възраст, възприемат с лекота тренировките.

Заповядайте на обучение, което ще ви даде възможност за самостоятелна работа всеки ден в домашни условия.

Кремена Фичева